JN MEAT lancerer ny produktserie fra Freygaard

JN MEAT er en dansk virksomhed, der blev stiftet i 1980 af en ung mand ved navn John Nielsen. Dengang hed virksomheden John Nielsen Kød En Gros. JN MEAT blev stiftet som en enkeltmandsvirksomhed, som hurtigt viste sig at have potentiale til mere.

Med iværksætterhjertet på det rette sted åbnede John Nielsen sin virksomhed i Sørbymagle. Der blev fra starten satset på kød i den højeste mulige kvalitet.

I dag har virksomheden skiftet navn til JN MEAT international ApS og flyttet til større lokaler på Elmedalsvej 8 i Slagelse. Selvom JN MEAT startede som en lille lokal virksomhed i forstaden, er John Nielsens drøm om at skabe en stor, succesfuld virksomhed, blevet til virkelighed. I dag har virksomheden nemlig bidt sig solidt fast i det danske marked, hvor det er detailhandlen og cateringgrossister i hotel- og restaurantbranchen, der er aftagere på produkter fra JN MEAT. Virksomheden har endda brudt den svære grænse og distribuerer og leverer nu også kød udover de danske landegrænser. Dermed er JN MEAT med i kategorien som en af landets eksportvirksomheder, og leverer i dag varer til en lang række kunder i både Nord- og Sydeuropa.

Egen opskæring øger kvaliteten

JN MEAT har opkøbt egen opskæringsvirksomhed og står derfor selv for størstedelen af udskæringen af kalve- og oksekødet.

Opkøbet af opskæringsvirksomheden gør, at JN MEAT i dag kan kontrollere en større del af de primære aktiviteter i virksomhedens værdikæde. Den øgede kontrol bruges på at forbedre kvaliteten af produkterne og hæve standarderne for fødevarehåndteringen.

Virksomheden ansætter i den forbindelse udelukkende faglært arbejdskraft. Dette medfører, at arbejdet bliver gjort grundigt og spildet holdes på et minimum – uanset hvor i produktionen man kigger. Desuden forventer JN MEAT god hygiejne hos de ansatte. Dette gælder både den personlige- og arbejdsmæssige hygiejne.

Selvom JN MEAT ønsker at kunne kontrollere alle led i virksomhedens værdikæde, har de anerkendt, at deres kernekompetencer ligger inden for produktion og salg af kvalitetskød. I den forbindelse har de outsourcet rengøringen af produktionsfaciliteterne. Rengøringen har høj prioritet hos virksomhedens ledelse, og det er derfor et professionelt rengøringsselskab, der varetager denne post.

Rengøringsselskabet tager jævnligt bakteriologiske prøver, der efterkontrolleres af en ekstern konsulent.

100 procent naturligt oksekød hos JN MEAT

På opskæringsvirksomheden har JN MEAT specielt oksekød i fokus, og de ansatte er fagudlærte eksperter på området. Når det kommer til oksekød, ved JN MEAT og virksomhedens ansatte om nogen, at kvaliteten af kødet varierer, alt efter hvordan kvæget er opdrættet.  JN MEAT har nemlig mere end 35 års erfaring med at producere og sælge kvalitetskød, hvilket gør dem til specialister på området. Virksomheden er derfor bevidst om, at produktudvikling er en vital ting, når man gerne vil holde pladsen som en af de førende danske virksomheder inden for produktion og salg af kød i alle afskygninger.

Dette fokus har resulteret i en ny serie af produkter, der sætter økologi og spisekvalitet i højsædet.

Den nye produktserie, som JN MEAT har købt ind, hedder Freygaard, og hvis man er bekendt med den nordiske mytologi, er man ikke i tvivl om oprindelsen af navnet. Frey, som serien er opkaldt efter, er nemlig en af de mest fremtrædende guder i nordisk mytologi. Frey sættes her i forbindelse med afgrøder, landbrug, velstand og frugtbarhed.

Oksekødet, som JN MEAT’s nye serie er produceret af, stammer fra Finland, hvor det også slagtes. Dog udskæres kødet på JN MEATs egen opskæringsvirksomhed i Slagelse. Kødet i Freygaard serien stammer fra fritgående finske kvæg, der udelukkende er blevet fodret med græsbaseret foder. Oksekødet fra græsfodrede kvæg har mere smag end kornfodret kvæg, som er med til at øge spisekvaliteten hos slutbrugeren.

Desuden er der ekstra fokus på slagteprocessen. Umiddelbart efter slagtningen af kvæget nedkøles slagtekroppene til en passende temperatur. Denne temperatur holdes ind til kødet ankommer til JN MEAT International i Slagelse, hvor slagtekroppene opskæres.

Læs mere om Freygaard serien på JN MEATs hjemmeside.