Bjørn Erik Brandsæter Helgeland og ABAX skaber succes

ABAX er et norsk aktieselskab, der i dag producerer og leverer elektroniske kørebøger samt andet udstyrskontrol. ABAX blev grundlagt tilbage i 2003 af den samme ejer, som også ejer ETS – en virksomhed der har udviklet teknologi, som har gjort det muligt at spore værdifuldt udstyr.

Historien om ABAX og den elektroniske kørebog

ABAX startede med at sælge løsninger inden for hjemmecomputere, bredbånd og telefoni – men i 2006 blev der præsenteret en ny finanslov, som desværre viste sig at være til hindring for ABAX og deres kerneområder. Derfor fandt virksomheden en ny niche, hvor ABAX i samarbejde med ETS udviklede den elektroniske kørebog. I 2009 indledte ABAX en større omstrukturering i virksomheden med øget fokus på salgsafdelingen, og i samme periode blev Bjørn Erik Brandsæter Helgeland, der i dag er COO & Founding partner i ABAX, ansat med det formål at påtage sig lederansvaret i forhold til bl.a. omstruktureringen og udviklingen af virksomheden.

ABAX og ETS blev i 2011 slået sammen og blev til den virksomhed, de er i dag. Den dag i dag har virksomheden over 300 medarbejdere og en tilstedeværelse i både Norge, Danmark, Sverige, Finland, Holland og Storbritannien.

ABAX rundede de 300 medarbejdere på hovedkontoret i Larvik i Norge i starten af januar 2016, hvilket blev fejret med bl.a. synkron is-badning, hvor alle 300 medarbejdere deltog. Vinterbadningen havde været forberedt i længere tid, og den skulle være et symbol på de holdninger, som ABAX har – nemlig tanken om at is bliver til varme, når der er nok af glade og flinke folk omkring, udtalt af Bjørn Erik Brandsæter Helgeland.

COO i ABAX – Bjørn Erik Brandsæter Helgeland

Bjørn Erik Brandsæter Helgeland er født d. 28 april 1973 og opvokset i Svartstad i Norge, hvor han den dag i dag også har bopæl sammen med hans kone og deres tre børn. Bjørn Erik Brandsæter Helgeland har i sine yngre dage gået på Larvik Gymnasium, efterfølgende BHSTI og afsluttede sit uddannelsesforløb på på universitet Trondheim Business School.

I dag sidder Bjørn Erik Brandsæter Helgeland, som beskrevet, med et stort ansvar og en bestyrelsespost i virksomheden ABAX. Bjørn kom til ABAX med flere stærke kompetencer og erfaringer, som efterfølgende er blevet tilført virksomheden. Siden Bjørn Erik Brandsæter Helgelands ansættelse og virksomhedens omstrukturering har virksomheden oplevet en rivende vækst, hvilket bl.a. har betydet, at ABAX har været nødsaget til at flytte til større lokaler for at kunne rumme alle medarbejdere og produktion.

Bjørn Erik Brandsæter Helgelands funktion i ABAX er deslige at tilpasse og udtænke virksomhedens sociale og miljømæssige profil. Idet Bjørn Erik Brandsæter Helgeland er en sportsmand med stort S, hvortil sport er en stor del af hans liv – bl.a. er han med i bestyrelsen i den norske fodboldklub STAG Fotball, hvor han også fungerer som træner, afspejles den sportslige interesse i høj grad i ABAX’s sociale profil. ABAX blev fx i december måned 2015 ny sponser af den hollandske fodboldklub AJAX. Ydermere er virksomheden også sponsor for den danske fodboldklub FCK samt en masse øvrige klubber og sportshold i både Finland, Storbritannien, Sverige, Norge og Danmark.

De kompetencer som Bjørn Erik Brandsæter Helgeland især besidder og som han har tilført virksomheden ABAX er specielt inden for Leadership Management, Business Development, Marketing, Sales Management, Entrepreneurship, B2B. Ydermere taler Bjørn Erik Brandsæter Helgeland fire forskellige sprog herunder de skandinaviske sprog samt engelsk.