Brian Gade opførte sin egen drømmevilla

Brian Gade NielsenHvis man er beskæftiget inden for ejendomsbranchen vil en klokke med stor sikkerhed ringe, hvis navnet ’Brian Gade’ nævnes. Brian Gade har allerede fra en tidlig alder startet selvstændige virksomheder, og siden 1997 har hans fokus været rettet mod ejendomsudvikling på boligmarkedet. Siden 1997 er det for Brian Gade blevet til opførelse, renovation og salg af en lang række ejendomme, og da han selv skulle flytte i ny bolig, var det nærliggende, at den både skulle bære et personligt præg, og at der skulle kæles lidt ekstra for detaljerne.

Huset ved Fjorden

Huset ved Fjorden er en af de mange ejendomme, som Brian Gade har haft mellem sinde hænder. Dette nybyggeri på hele 330 kvadratmeter er en villa, som Brian Gade har konstrueret sammen med sin kone, Malene Gade, og både når det kommer til materialevalg, beliggenhed og pris er dette hus noget helt for sig. Da Brian Gade købte grunden beliggende 20 meter fra Vejle Fjord var den næsten lodret og helt umulig til bebyggelse, men hvor der er vilje, er der vej, og således fik Brian Gade kørt hele 76 vognlæs sand ud til skrænten, så hans drømmehus kunne opføres. Fra den private bådebro er villaen som taget ud af et boligkatalog fra Miami, og villaen med placering i Bredballe, er da også beliggende på en af de dyreste adresser vest for Storebælt, hvilket ikke kan undgå at skabe beundring.

Luksusvillaen i BoBedre

Det er ikke kun beboerne i og omkring Vejle, der har beundret Brian Gades villa. Også BoBedre har været betaget af det store hus opført i beton, hvilket blandt andet har medført en stor reportage om Huset ved Fjorden og den i dag 38-årige Brian Gade, der er selvstændig inden for ejendomsudvikling- og handel.

I BoBedres billedserie af Brian Gades villa ved Vejle Fjord er man heller ikke et sekund i tvivl om, at det har været Brian Gades hensigt at give nybyggeriet et personligt præg, men ikke mindst også efterlade en følelse af storslåethed og eksklusivitet. Eksempelvis er der kælet for detaljen med et spisebord i beton og stålben efter eget design, der er med til at trække en rød tråd fra materialerne valgt til det ydre betonmurværk. Spisebordet er støbt direkte på stedet Af Brian Gade med hjælp fra sin ven og kompagnon i virksomheden VillaMayday, Michael Nedergaard, og dette er et godt eksempel på, at Brian Gad ikke er bange for selv at tage arbejdshandskerne på, når der bliver brug for det.

Linjerne er rene og moderne i hele Brian Gades luksusvilla, hvor det er hvid, sort og grålige toner, der er det gennemgående tema. Dog har Brian Gades kone, Malene Gade, selv malet flere malerier til huset, og den tidligere billedkunstlærer har med den blandt andet skriggrønne farve skabt ekstra liv i den ellers klinisk rene indretning. Samtidig er det også med til at understrege vigtigheden af personalisering for Brian Gade, hvilket også har været et af Brian Gades mantraer, når han har stået for diverse byggeprojekter gennem tiden. Grunden til begrænsningen i farvevalg er helt bevidst, for som Brian Gade siger, blev han selv og hustruen – der i dag arbejder med boliger – enige om, at for mange farver i hjemmet ville tage fokus fra den fantastiske udsigt over Vejle Fjord.

Brian Gade ønskede et intelligent hjem

Selv om farvevalget er minimalistisk er der kælet for detaljerne, når det kommer til intelligente løsninger, der er med til at give Huset ved Fjorden en ekstra ’wow-faktor’. Blandt andet har Brian Gade fået installeret lys og alarmer, der alle er kontrolleret via fjernbetjeninger, og som om dette ikke var nok, er det de samme fjernbetjeninger, der styrer TV og lyd fra Brian Gades højtalere.

Brian Gade har også fået opført en specieldesignet ’vinkælder’, der i virkeligheden mere er et gennemsigtet ’walk-in’ vinskab i glas og med reoler fra Mayday design. Hvorfor gemme vinen væk i en kælder, når man kan udstille den eksklusivt og have den ved hånden, når man skal bruge den, som Brian Gade siger.

Hvis man skulle få lyst til at hente en flaske champagne i Brian Gades ’vin-closet’ kan man passende sætte den i en spand med is og tage den med ud i spabadet på badeværelset, hvor man på første parket kan betragte Vejle Fjord og Vejlefjordbroen fra vinduet. Og skulle det om aftenen blive for mørkt, kan man altid vende sig mod et af husets B&O fjernsyn på badeværelsesvæggen. Der mangler bestemt ikke noget i Huset ved Fjorden, og tilbage er vist bare at sige ’SKÅL’ til Brian Gade og Malene Gade.