Christian Betting om den gode grønne forretning

I dag er der mange fordele for virksomheder, der vælger at prioritere den grønne profil. Det ved Christian Betting, direktør i Lighthouse Energy DMCC, alt om. Christian Betting er forretningsmand med et bankende hjerte for vedvarende energi og grøn omstilling. Det afspejler sig rigtig fint i karrieren, hvor Christian i 2009 startede Lighthouse Energy DMCC i Dubai, der sælger solpaneler til virksomheder i hele verden.

Det første spadestik var ikke nemt ifølge Christian Betting

Da Christian Betting startede eventyret i Dubai, var det ikke ligefrem optimisme, der mødte ham. Dubai – og tilhørende De Forenede Arabiske Emirater – har i mange år været et velkendt ansigt inden for olieindustrien. Så hvordan overbeviser man et olieland om, at vedvarende energi er vejen frem? Man præsenterer selvfølgelig de mange fordele – både økonomiske og miljømæssige – og det var lige præcis det, som Christian Betting gjorde. Med succes endda. Et af argumenterne om at påbegynde en grønnere omstilling var, at omverdenen ville nikke anerkendende. Det harmonerede meget godt med Dubais vision om at blive verdens smarteste by. Vil man det, kræver det også innovative løsninger, som afspejler en frontløber-tilgang.

Fordelene ved den grønne omstilling

For Christian Betting var det klart, at Dubai skulle satse på solenergi. Byen har utallige solskinsdage om året, så hvorfor ikke investere i det, der ligger lige til højrebenet? I længden er den økonomiske pote god. Særligt taget i betragtning af, at olien ikke varer for evigt. Udfasen af olie som energi- og indtægtskilde udgør således en reel trussel mod Dubai. Derfor er idéen om implementering af solenergi nærmest sendt fra himlen.

I fremtiden vil dette koncept da også spare virksomheder for mange udgifter. På trods af at et solcellepanel udgør en høj engangsudgift, kan det give bonus på bundlinjen. Det handler om at kigge fremad og tage de kloge beslutninger – som samtidigt reducerer trykket på klimaet – hvis du spørger Christian Betting.