De 9 mest anvendte naturprodukter til øget velvære

Når man føler sig svimmel, dårlig eller ligefrem syg, er der mange, der ringer til lægen eller tager på hospitalet. Avanceret medicin har hjulpet dem almene borger til at leve et langt og sundt liv. Før i tiden var man afhængige af naturens egne produkter til at helbrede sundhedsrelaterede problemer, men flere undersøgelser viser, at der er mange sundhedsfordele ved at benytte naturmedicin og helseprodukter, som f.eks. de produkter, Wellvita tilbyder. Hvad enten du vil af med kvalme, hovedpine eller andre former for smerte, kan naturens egen medicin hjælpe dig til et bedre liv.

Det er planter, urter og andre af naturens egne produkter, der er blevet brugt i flere århundreder til at behandle sygdomme. Her er en liste over de mest almindelige naturprodukter, som bruges til alternativ medicin

Acidophilus

Acidophilus (eller mælkesyrebakterier) hjælper den menneskelige krop med at bekæmpe sygdomme og genoprette ens gode helbred. Nye undersøgelser viser, at organismen dræber E coli bakterier i tarmkanalen. Derudover nedbrydes mælkesukkeret og afhjælper luft i mave- og tarmregionen.

På en daglig basis bliver kroppen modarbejdet af en lang række produkter, vi ofte indtager. Produkter som p-piller, antibiotika og kaffe minimere kroppens produktion af B-vitamin, som ellers er nødvendig for, at vi fungerer optimalt. Mælkesyrebakterier hjælper kroppen og booster den til at producere ekstra B-vitamin, så vi ikke kommer i underskud.

Alfalfa

Alfalfa er en populær urt. Dens rødder, som stikker ned til ni meter under jorden, indeholder store mængder af næringsstoffer og mineraler, der hjælper kroppen til at opretholde sine depoter og behov. Bladende har også sundhedsmæssige fordele, da de indeholder magnesium, calcium, caroten og kalium. Urten er også rig på vitamin E, Vitamin K og planteprotein. Siden det 6. århundrede har kineserne brugt Alfalfa til at behandle nyresten og hævelser samt forhindre væskeophobning i kroppen.

Det menes også, at Alfalfa har en positiv effekt på knogler og skeletstruktur, mens fordøjelsessystemet også gavnes.

Aloe Vera

De fleste kender Aloe Vera. Men planten har faktisk været kendt og benyttet i mange årtusinder til blandt andet at helbrede problemer i mavetarmkanalen og forbedre blodcirkulationen.

Aloe Vera indeholder minimum tre antiinflammatoriske fedtsyre, som gavner tarmsystemet og maven.

B-Complex

B-vitaminer spiller en stor og vigtig rolle i menneskets krop. De anvendes hovedsageligt som næring for hjernen og centralnervesystemet. Men der findes mange forskellige typer B-vitaminer:

  • B1 er godt for håret, øjnene og huden
  • B2 giver næring til kroppens væv
  • B6 er en mildt vanddrivende og afhjælper PMS symptomer
  • B12 lindrer angst
  • Biotin faciliterer fedt-, protein- og kalorieforbrænding
  • B3 er en vigtig komponent i kroppens energiproduktion.

Bi pollen

Bi pollen er en rig kilde til aminofedtsyre og andre næringsstoffer. Det indeholder store mængder af protein og lecithin, som er sunde fedstoffer, der indgår i alle levende cellemembraner. Atleter benytter ofte en kombination af bi pollen og ginseng for at bibeholde energiniveauet og udholdenheden.

Bergamot Essentielle olie

Bergamot findes blandt andet i Earl Grey tea og kommer fra en delikat citrusplante, der kræver en unik jordsammensætning og klima for at vokse. Olien bliver afledt fra frugtens skal gennem koldpresning, og det er helt unikt, fordi det det både afslapper og opløfter sindet. I Italien bliver olien brugt til at lindre stress og angst samt rense og berolige huden.

Blåbær

Blåbær har selv i Danmark været kendt i mange århundreder for sine helende og helbredende egenskaber. Blåbær eller Vaccinium Myrtillus som det hedder på Latin, indeholder næringsstoffer, der forbedrer blodcirkulationen i øjnene og beskytter dem mod træthed og overbelastning. Under 2. Verdenskrig spise britiske piloter tonsvis af blåbær for at holde øjnene skarpe, inden de skulle på en natmission.

Blåbær fungerer ved at booste regenereringen og mikrocirkulationen af stoffet retinal lilla, som kræves for at bibeholde et godt syn. Man mener, at denne egenskab er forbundet med retinal lillas høje koncentration af proanthocyanidiner, som i sidste ende styrker kapillærerne, som nærer øjnene.

Blåbær indeholder også anthocyanin, som et en naturlig antioxidant, der forbedrer blodcirkulationen og minimerer risikoen for blodpropper. Historisk set er blåbær brugt til at kurere ”natblindhed” og dårligt syn. Undersøgelser viser, at oral indtagelse af blåbær forbedrer øjets præcisionen, og det kan hjælpe med øjenproblemer som f.eks. grøn stær.

Cayennepeber

Denne meget kendte peber har utrolige mange gode egenskaber, når det kommer til helse og velvære. Det er især blodcirkulationen, der gavnes. Det hjælper kroppen til et afbalanceret blodtryk og minimere risikoen for kraftige blødninger.  Cayennepeber hjælper også kroppen til at udnytte andre planter og urter mere effektivt, når der forekommer en blanding af forskellige naturmidler. Når peberen bliver benyttet på en speciel måde, kan den faktisk lindre mindre muskelspændinger og ubehag.

Kanelolie

Kanelens bark bliver sendt igennem en damp-destillationsproces for at trække den vitale olie ud af kanelen. Det er blevet brugt i flere hundrede år som smagstilsætning såvel som et element, der forstærker ens immunsystem. Kanelolie kan også rense kroppen.

Olien kan bruges på mange forskellige måder, både eksternt og internt. Ved intern brug forstærkes immunforsvaret, mens ekstern brug hjælper på huden.