Holmegaardshuset: et opholdssted

I Danmark er vi ofte blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd. Og alt i alt har vi det da også ret godt. Men der er også mange familier, som har udfordringer i hverdagen. De udfordringer kan blive så dominerende, at det går ud over børnene, og det er her, at man nogen gange må gribe ind. Hos opholdsstedet Holmegaardshuset hjælper man de, som ikke kan overkomme hverdagens udfordringer selv, og som har brug for hjælp. De tager både imod planlagte og akutte beboere, og det kan være gravide, børn og unge, spædbørn og familier. Hvorvidt et barn ankommer til Holmegaardshuset sammen med sin familie eller alene, afhænger af, om der er tale om en tvangsanbringelse eller ej.

Hvordan hjælper man familier og børn på Holmegaardshuset?

Målet med, at man hjælper beboere på Holmegaardshuset, er, at de skal kunne klare sig selv efter opholdet. Når vi siger ‘klare sig selv’, menes der, at forældre eksempelvis skal være i stand til at skabe trygge rammer for børnene og sikre en jævn udvikling. Holmegaardshuset både observerer og bistår i udviklingen, således at forældrene opbygger de rigtige værktøjer. De unge, som ankommer alene på Holmegaardshuset, skal udvikle sig i en retning, så de selv kan håndtere hverdagens rutiner, når de forlader stedet.

Til daglig bestyres Holmegaardshuset af Gerda Bejder. Sammen med en række af utroligt dedikerede og dygtige medarbejdere arbejder man dagligt på at fortælle de positive historier om beboerne. På den måde vil den negative selvopfattelse blive udviklet til en mere positiv og hensigtsmæssig, hvor fokus er på udvikling. Bestyrelsen bag Holmegaardshuset kan ses på CVR.

Omgivelserne og deres betydning i arbejdet

Holmegaardshuset er placeret i Fensmark med nærliggende natur. Naturen bruger man aktivt – både som frirum for børnene og som en aktiv del af udviklingen. Herlufholmsskoven, bikeparken, Suså Havn og Vandtårnsbakken er blandt de områder, der ligger tæt på Holmegaardshuset. Der arrangeres hyppigt både større og mindre ture til nærområdet og til mere fjernliggende områder. Det kan være en lang gåtur. Det kan være en aktiv dag med cykling. Det kan også være en længere tur til Sverige. Man forsøger så ofte som muligt at inkorporere naturen i arbejdet, da det kan fordre udvikling og refleksion. Og så kan det give en ro ulig noget andet, der kan hjælpe med at skabe en større selvbevidsthed.