Hvordan kan man blive tandlæge i Hellerup?

Hvis man gerne vil arbejde som tandlæge i Hellerup, skal man først og fremmest være tandlæge. Og man skal være en god en af slagsen, da mange af tandlægerne i Hellerup er rigtig dygtige. Men hvordan bliver man så en god tandlæge? Ligesom mange andre jobs kræver det en uddannelse, hvorfra man kan opbygge erfaring og på den måde blive bedre med tiden, der i sidste ende kan medføre, at man bliver tandlæge i Hellerup.

Hvordan bliver man uddannet tandlæge?

For at blive tandlæge skal man tage uddannelsen i odontologi, hvilket er den græske betegnelse for læren om tandlægevidenskab. Dette er en uddannelse, der tager fem år at gennemføre. Det fede ved uddannelsen er dog, at den skifter meget mellem teori og praksis, hvilket betyder at man ikke kun er på skolebænken; man kommer også ud i det virkelige liv, for at afprøve sin teori i praksis. Her kunne man f.eks. tage kontakt til en tandlæge i Hellerup, for at komme i praktik her. På den måde får man en rigtig god fornemmelse for om jobbet som tandlæge, og i den forbindelse jobbet som tandlæge i Hellerup, er noget man finder interessant og vil arbejde med resten af livet.

Man kan læse til tandlæge på både Københavns- og Aarhus Universitet. Vil man gerne arbejde som tandlæge i Hellerup, er det i princippet ligegyldigt, hvilken en af byerne man vælger at tage uddannelsen i. Man kan jo altid flytte tilbage til København, hvis ikke man synes at Aarhus er en synderlig interessant by.

Derudover har uddannelsen også visse adgangskrav. Man skal besidde en højere ungdomsuddannelse, enten i form af en almen gymnasial uddannelse, handelsskoleuddannelse, eller hf. Derudover skal man også have specifikke fag på et specifikt niveau, heriblandt de naturfaglige fag som f.eks. matematik på A-niveau. Dette skyldes at man som tandlæge, kommer til at arbejde meget med tal, grafer, og andre ting man ofte har set i matematik- eller kemitimen.

Som det sidste skal man også være klar over, at selvom man står med en af de nævnte uddannelser i hånden og med de rette fag på det rette niveau, er det ingen garanti for at man kommer ind på tandlægeskolen. Dette skyldes ofte at adgangskvotienterne – altså karaktergennemsnittet for at komme ind på uddannelsen – er meget høje.

Med andre ord: vil man være tandlæge i Hellerup, kan det betale sig at lytte efter i skolen og være ambitiøs.