Meabco: Frontløber inden for kræftbehandling

Også i Danmark forsker vi i kræft og forsøger at udvikle en behandling imod den udbredte sygdom. Meabco A/S er et af de firmaer, der har taget kampen op mod kræft. Det privatejede biotech-firma (etableret i 2001), forsker i kræftterapi, og visionen er klar: at skabe en ny effektiv kræftterapi, der har minimale bivirkninger. Til det formål er Meabco i gang med at udvikle to banebrydende kræftbehandlings-produkter, BP-C1 og BP-C2.

Der er tale om to produkter, der har potentiale til at ændre på selve måden, kræft behandles på i dag. Meabcos plan er at kommercialisere disse to kræftterapi-former over de kommende år.

BP-C1

BP-C1 er Meabcos førende produktkandidat. Præparatet er i den afsluttende fase. Til dato er BP-C1 blevet testet på omkring tre-hundrede kræftpatienter, og dertil er der blevet udført kliniske i syv lande verden over, som alle har vist yderst lovende resultater. Produktet har stor sandsynlighed for at blive en banebrydende kræftbehandling i nærmeste fremtid.

BP-C2

Meabcos andet produkt, BP-C2, er en såkaldt immuno-modulator, der har en række af egenskaber, herunder palliation og radiobeskyttelse. Produktet er især egnet til at blive brugt hos patienter, der bliver behandlet med radioterapi. Lige nu nærmer BP-C2 sig den kliniske udviklingsfase.

BP-C1 og BP-C2 udvikles og behandles i en innovativ proces, der opfylder cGMP-regulationer for udvikling af farmaceutiske produkter. Meabco har opsat produktionen i både Schweiz og Belgien, og produktionen er skaleret op til kommercielle forhold.

Nyheder fra Meabco

På sin blog udgiver Meabco jævnligt nyheder om, hvilke undersøgelser og resultater der finder sted inden for kræftforskning. På bloggen er der derfor mange interessante nyheder, der gør læseren klogere på feltet.

Fx kan man læse om, at asparagin, et næringsstof, der befinder sig i asparges, fjerkær, fisk og skaldyr, kan være med til at sprede kræft. Med andre ord er det måske ikke helt så smart at spise asparges, som man umiddelbart skulle tro.

Derudover kan man på bloggen læse om disse syv simple råd fra Kræftens Bekæmpelse om, hvad man kan gøre for at forebygge kræft:

 1. Stop rygningen
  Rygning er højst sandsynligt den største årsag til kræft-udvikling i Danmark, da rygning er årsag til op mod 30 % af kræfttilfælde i de fleste lande.
 2. Pas på vægten
  Overvægt er skyld i 9 pct. af kræft-tilfælde, hvorfor man bør passe på vægten.
 3. Sunde kostvaner
  Dårlige kostvaner kan være skyld i op mod 9 pct. af kræfttilfælde. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at forarbejdede fødevarer befinder sig i den kategori, der kan være yderst kræftfremkaldende.
 4. Motion og bevægelse
  Man skal undgå at sidde for meget ned og være for inaktiv. Det er vigtigt at bevæge kroppen så meget som muligt. Aktiviteter som gåture, løbeture, træning fitnesscenter eller vægttræning er alle eksempler på gode og sunde former for bevægelser.
 5. Drik mindre alkohol
  Mænd anbefales højest at drikke to genstande om dagen, mens kvinder anbefales højest at drikke én genstand om dagen.
 6. Husk solcremen og solhatten
  Ultraviolette stråler fra solen i store mængder kan i værste fald resultere i hudkræft. Af denne grund anbefales man at bruge solcreme, solhat og at undgå solarier.
 7. Screenings
  Kræft vil altid være nemmere at behandle, hvis sygdommen opdages i god tid. Har man den allermindste fornemmelse for at noget er galt, bør man derfor gå til en kræft-screening.

På bloggen kan man desuden læse nyheden om, at en vaccineterapi, som for nyligt har set dagens lys, kan forstærke immunforsvaret og udrydde farlige tumorer i kroppen. Forskningen i form af vaccineterapien er udviklet af Stanford University med Dr. Levy i spidsen. Til at starte med er forskningen blevet klinisk testet på mus, og de kliniske forsøg har vist sig at udrydde tumorer i hele kroppen. Vaccinen kan potentielt blive en banebrydende faktor i kommende kræftforskning og kan – ligeledes potentielt set – være med til at tackle flere dødelige sygdomme end blot kræft.

Selvom et fase 3-forsøg med tidligere er planlagt af det samme firma som et FDA-sponsoreret forsøg med hvordan bruke kamagra oral jelly, vil det kræve en længere forsøg for at bestemme, hvor effektivt lægemidlet er til behandling af kønsår, der ses i den generelle befolkning.

Se denne præsentationsvideo af Meabco

Flere nyheder og mere info om Meabco

Er man interesseret i at blive endnu klogere på Meabco samt læse nyheder fra virksomheden, er der rig mulighed for dette på firmaets hjemmeside samt sociale medier:

Du kan også læse mere på Proff, Bloomberg og Dansk Biotek.